Skippaa sisältöön
Uutta: Polka Paper x Made of Sundays 🎉
Uutta: Polka Paper x Made of Sundays 🎉

Lyhyt opas sisustustarroihimme

Meidän paperista valmistetut sisustustarramme tuntuvat ja näyttävät aivan perinteiseltä seinätapetilta. Tarrat ovat valmistettu FSC-sertifioidusta paperista ja lämpötulostettu vesipohjaisilla ja liuotinvapailla väreillä. Valmistamme kaikki tarrat aina tilauksesta studiollamme Helsingissä.

Tarrat soveltuvat:

  • Puhtaille ja tasaisille hyvin maalatuille sisäpinnoille

Emme suosittele:

  • Ulkokäyttöön
  • Märkätiloihin (paperi ei pidä vedestä)
  • Paikkoihin johon kohdistuu kovaa kulutusta (kuten tietokoneet tai puhelimet) 

Osa 1. Valmistelu ja sommittelu:

Mikäli sinulla on moniosainen sisustustarra, suosittelemme että aloitat leikkaamalla tarra-arkin osiin ja kiinnittämällä yksittäiset tarrat maalarinteipillä seinään. Näin voit helposti katsoa miltä sommitelmasi näyttää ja tarvittaessa tehdä muutoksia ilman turhaa tarrojen irroittelua.


Osa 2. Sisustustarrojen kiinnitys:

Tarrojen kiinnittäminen on helppoa kuin heinänteko:

  1. Varmista että pinta on kuiva ja puhdas
  2. Irroita tarra rauhallisesti taustaperista ja kiinnitä seinään
  3. Voit helposti irroittaa ja uudelleen kiinnittää tarrat tarvittaessa

Osa 3. Tarrojen irroitus:

Tarrat kannattaa irroittaa mahdollisimman rauhallisesti ja hellästi. Jos seinä on ollut puhdas, ja tarrat ovat olleet lyhyen aikaa kiinni voi ne yleensä kiinnittää uudelleen toiselle pinnalle.

Jos näyttää siltä että tarra on jämähtänyt kiinni kovin tiukasti (tai ne ovat olleet hyvin pitkään kiinni seinässä) kannattaa avuksi ottaa hiustenkuivain tai kuumailmapuhallin. Käytä hiustenkuivainta maksimiteholla mahdollisimman lähellä tarraa, jotta liima lämpiää tarpeeksi. Tarkista mikäli liima on pehmentynyt irroittamalla tarra varovasti yhdestä kulmasta. 


Osa 4. Mahdolliset ongelmatilanteet (eli apua, tarrani eivät pysy seinässä):

Heti aluksi se tärkein: korvaamme aina kaikki tarrat jotka eivät kiinnity kunnolla. Joten ei hätää, me turvaamme selustasi vaikka jokin menisikin pieleen. Koska seiniä ja maaleja on niin monenlaisia, tiedostamme että on tilanteita jolloin tarrat eivät välttämättä kiinnity kunnolla. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä että tarroissa on oltava tarpeeksi kevyt liima jotta ne pysyvät helposti irroitettavina.

Tarrojen pelastussuunnitelma:

1. Jos tarrojen reunat repsottavat mutta ne ovat muuten kiinnittyneet, auttaa usein niiden irroittaminen ja kevyt taivutus toiseen suuntaan ennen uudelleen kiinnitystä. Liima kuivuu ja kovettuu jonkin verran ensimmäisten päivien aikana, jolloin tarra myös tarttuu tiukemmin/tasaisemmin. Tämä korjaa yleensä tilanteen, vaikka tietysti pahoittelemme kovasti tästä aiheutuvaa ylimääräistä työtä. Voit myös koittaa tarraa toisella seinällä, varmistaaksesi mikäli ongelma on seinässä tai tarrassa.

2. Jos tuntuu siltä ettei tarra oikein mitenkään tahdo toimia (jotkin harvat non-stick -maaleilla maalatut seinät voivat olla tämän suhteen hieman hankalia) hyvitämme tietysti alkuperäisen kaupan kokonaisuudessaan. Ota meihin yhteyttä.

Riippuen miten pahasti tarrat repsottavat, suosittelemme että ensin niitä yritetään kiinnittää uudestaan ja odottaa hetki, jonka jälkeen ne vaihdetaan kokonaan uusiin tarroihin tai hyvitykseen.

Muista myös että olemme aina täällä apunasi, joten älä epäröi ottaa meihin yhteyttä mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää.