Lisää koriin

Vastuullisuus + Made of Sundays

Mahtavaa, löysit tiesi koko kaupan tärkeimmälle sivulle. Lupaamme pitää tämän mahdollisimman lyhyenä, joten yritä pitää silmät auki ja jaksaa loppuun saakka.  

Aloitetaan tämä olemalla 100% rehellisiä; me, sekä perheenä että yrityksenä, tiedostamme että ihmiskunta seisoo jyrkänteen reunalla. Käynnissä oleva ilmastonmuutos sekä luonnon monimuotoisuuden menetys asettavat täysin uudenlaiset haasteet ihmiskunnan selviytymiselle. Tiedämme myös että lähestulkoon kaikki tapahtuu meidän (ihmisten) tekojemme tähden. Emme edes ryhdy luettelemaan kaikkia kökköjä asioita jotka tulevat tapahtumaan liian nopeasti muuttuvan ilmaston, merten roskaantumisen sekä romahtavien ekosysteemien seurauksena, koska voit hetkessä Googlailla kaiken tämän mikäli oikeasti haluat. Haluamme kuitenkin tässä näin virallisesti ilmoittaa että kotona pieni lapsi, ja toivoisimme luonnollisesti hyvin paljon että hänellä olisi valoisa (tai edes jonkin sortin) tulevaisuus tällä meidän rakkaalla planeetallamme. Siksi välitämme. 

Joten tässä se iso tuhannen taalan kysymys: miten voimme istua tässä saarnaamassa samalla kun olemme täysin riippuvaisia siitä että sinä ostat tuotteitamme? Haluaisimmei han oikeasti nähdä maailman pelastuva, mutta samalla meillä on laskuja maksettavana ja ruokaa ostettavana. Tämä on kysymys joka muutenkin on pitänyt meidät hereillä monet yöt, ja saavuttaaksemme edes jonkin tason mielenrauhan teemme tässä seuraavat lupaukset: 

1. Lahjoittaa 50 senttiä jokaisesta tilauksesta tyttöjen koulutukseen

Uskomme että parhaimpia tapoja tehdä hyvää sekä yhteisöille että planeetalle on saada mahdollisimman monta tyttöä ympäri maailman koulun penkille. Jos sinua kiinnostaa lukea enemmän ajatuksista tämän väitteen takana, on tämä hyvä paikka aloittaa. Olemme valinneet lahjoittaa pienen osamme PLAN INTERNATIONALILLE, sillä he puhuvat aiheesta hyvin ja vaikuttavat tietävän mitä tekevät (joskus sitä vain on luotettava). Haluaisimme tietysti lahjoittaa niin paljon enemmän, mutta jostain sitä on aloitettava. 

2. Ainoastaan käyttää materiaaleja jotka eivät myrkytä ympäristöämme

Tämä on meille iso asia, ja koitamme ihan oikeasti tehdä parhaamme tämän suhteen. Vuosia sitten, kun Made of Sundays vielä oli unelma meidän hassuissa ajatuksissamm lupasimme, että jos joku päivä oikeasti tätä rupeamme tekemään teemme sen jollain muulla materiaalilla kun tarravinyylillä. Tämä siksi että pehmeä pvc-vinyyli (josta suurin osa seinätarroista vieläkin valmistetaan) suoraan sanottuna on täyttä roskaa siitä hetkestä kun se valmistetaan aina siihen saakka kunnes se kierrätetään (paitsi ettei sitä voi kierrättää, eikä sitä saa polttaa, sillä sen sisältämät muovin pehmentimet ovat karsinogeenejä).

Kesti pienen ikuisuuden, mutta onnistuimme vihdoin ja viimein löytämään oikean materiaalin paperisille seinätarroillemme, ja emme voisi olla tämän suhteen onnellisempia. Tarrapaperi valmistetaan vastuullisista lähteistä perinteisessä tapettitehtaassa Ranskassa, ja on täysin muovivapaa sekä myrkytön (liima on vesipohjaista akryyliliimaa). Myös tulostimemme käyttää liuotinvapaita vesipohjaisia lateksivärejä, eikä aiheuta juuri ollenkaan hukkaa perinteisiin liuotintulostimiin verrattuna.

Sen lisäksi että olemme käyttäneet lukemattomia päiviä oikean materiaalin löytämiseen tarroihimme, koitamme myös parhaamme mukaan käyttää mahdollisimman vähän hukkamateriaalia pakkaukseen. Pakkausmateriaalimme ovat lähinnä paperia ja kartonkia, ja suojaava sellofaanipussi voidaan kierrättää muovijätteeseen tai kompostoida. Sellofaanin haluammekin seuraavaksi korvata ympäristöystävällisemmällä materiaalilla (tämä on työn alla).

Valmistamme kaikki tarrat aina tilauksesta, sillä näin säästämme varastoinnissa eikä meidän tarvitse miettiä mitä tehdä myymättömille tuotteille. Ja kyllä, tiedostamme tietysti että kaikki tuotettu materiaali loppujenlopuksi on jätettä (tarkoituksemme ei ole viherpesu) - mutta tahdommme oikeasti tehdä mahdollisimman paljon mahdollisimman vähällä, ja siitä pääsemmekin saman nimiseen kolmanteen kohtaan: 

3. Tehdä mahdollisimman paljon mahdollisimman vähällä

Tämä on jonkin verran abstraktimpaa, mutta perjaatteessa idea on yksinkertainen; nukumme yömme paremmin mikäli tiedämme että sinä juuri sisustit kokonaisen huoneen kolmella arkillisella seinätarroja kolmen tapettirullan tai 10 litran maalipurkin sijaan. Yritämme itse kaikessa pärjätä mahdollisimman vähällä, ja haluamme tarjota myös sinulle yksinkertaisen, nopean ja helpon tavan tehdä samoin.

Sama perjaate toivottavasti näkyy kaikessa mitä teemme, sillä lupaamme aina käyttäytyä kuten vastuulliset hyvää tarkoittavat ihmiset, ja tehdä asiat tavalla joka ei sytytä maailmaa tuleen. Siksi toivomme tietysti myös että kierrätät kaiken pakkausmateriaalin jonka saat tilauksesi yhteydessä. 🙂

Rakkaudella,
Alba & Thomas⭐️ Arvostelut

❤️ Mitä asiakkaamme sanovat

791 reviews
92%
(728)
7%
(54)
1%
(9)
0%
(0)
0%
(0)
Aivan ihana, kuten aina

Helppo asentaa, ja tosi hyvä lopputulos!

Syntymäjulisteet

Kauniit ja laadukkaat julisteet. Suosittelen!

5 tähteä

Annoin yötaivas tähtikartta, avaruus julisteen ristiäislahjaksi ja siitä pidettiin kovasti. Kiitos teille

Iso Vesivärisateenkaari, Pastelli Sisustustarra

Tuotteet hyvänlaatuisia

Yllätyin positiivisesti tarrojen paksuudesta ja laadusta. Ottivat hyvin kiinni vähän epätasaiseenkin seinään eikä epätasaisuus paista enää tarrojen läpi. Värit kauniit, juuri niinkuin kuvissa. Suosittelen!